VODOINSTALATER - VODOINSTALTERSKE USLUGE

Trebate li kvalitetnog izvođača vodoinstalaterskih radova koji će zadovoljiti sve vaše želje na vodoinstalacijskim radovima u vašem stanu, kući ili poslovnom prostoru?

Evo majstor nudi profesionalnu uslugu vodoinstalaterskih radova u stambeno/poslovnim objektima. Obavljamo kompletne radove svih vodoinstalacijskih usluga. Ugrađujemo nove vodoinstalacije u procesu izgradnje ili adaptacije. Rješavamo probleme kao što su manji radovi i popravci: curenja, popravak vodokotlića, zamjena i montaža slavina, začepljivanja i spora otjecanja te ostale vezane probleme. Montiramo sanitarnu opremu, ugradbene vodokotliće, wc školjke, bojlere, armature, kupaonski namještaj i ostalu opremu. Ugradnju ili zamjenu vodoinstalacijskih sustava obavljamo uglavnom u stanovima, kućama, to jest u svim stambenim i poslovnim objektima. Vrste poslova koje obavljamo ovise o mjestu potrebe. Prisutni smo od početka gradnje objekta pa do njegovog završetka.

Profesionalnom uslugom vodoinstalaterskih radova i pravilnim odabirom vodoinstalacija i sanitarne opreme, pružit ćemo vašem domu instalacije kakve zaslužuju, veliku dugovječnost i kvalitetnu upotrebu
Vodoinstalaterske usluge

Vodoinstalaterske usluge

Ugradnja vodoinstalacije/intervencije
Montiranje kupaonske opreme
Opis poslova vodoinstalatera
Poslovi vodoinstalatera

Vodoinstalateri evoMajstora rade na poslovima ugradnje vodovodnih instalacija u novogradnji ili adaptaciji. Montiraju i demontiraju vodovodne instalacije i opremu. Rade popravke na vodoinstalacijama i opremi. Otklanjaju neispravnosti i vrše ispitivanja vodovodnih instalacija i sanitarne opreme. Također, rade na označavanju instalacija, postavljaju cijevi, obilježuju mjesta za potrošnju, ugrađuju razvodne ormare i priključne elemente. Važan dio posla odnosi se na preventivno održavanje instalacijske opreme. Zamjenju dijelove sanitarne opreme kao što su armature, ventile, i ostale komponente. Obavljaju ispitivanje i kontrolu vodovodnih uređaja na nepropusnost, kao i kontrolu uređaja tijekom upotrebe. Radimo na održavanju i čišćenju vodovodnih uređaja.

Planiranje vodoinstalacijskih radova
Planiranje vodoinstalacija.

Ugradnja vodoinstalacija u novogradnji uobičajeno se radi po projektnoj dokumentaciji. Planiranje vodovodnih instalacija prilikom adaptacija i rekonstrukcija je važan čimbenik koji prilikom opsežnije rekonstrukcije zahtijeva izvedeni projekt vodoinstalacija. Ako su u pitanju manje preinake preporučuje se pomno planiranje mjesta za potrošnju uz obavezno savjetovanje vodoinstalatera.

Raspored u stanu ili kući bi trebao biti takav da sve prostorije s vodoinstalacijama kao što su kupaonice, zahodi, kuhinje, praonice budu jedna pored druge ili jedna iznad druge zbog korištenja iste vertikalne cijevi. Prednost ovakvog pristupa je smanjenje broja vodova odnosno njihove dužine. Tako dobijemo pouzdaniji sustav zbog smanjene količine spojeva, kraćih dužina i troškovno prihvatljiviji. Kasniji popravci i zamjene tako su olakšane.

Postavkom instalacije u prostorije za potrošnju uz jedan vod sprječavamo širenje zvuka po objektu. Sprječavanje širenje zvuka postiže se pravilnim dimenzioniranjem vodovodnih instalacija sa što manjim brojem mjesta za promjenu smjera. Potrebno je adekvatno po pravilima pričvrstiti cijevi na zidove ili podove koje su izolirane na propisan način

Vodoinstalaterski radovi u novogradnji
Vodoinstalaterski radovi u novogradnji

Vodoinstalateri evoMajstora instaliraju cijevi za toplu i hladnu vodu, odvod otpadnih voda i završno montiranje sanitarne opreme. Za pitku vodu koriste se prilikom instalacije ALU-PEX ili PEX cijevi, a za odvod otpadnih voda u gradsku kanalizaciju PVC cijevi.

Istovremeno s ugradnjom cijevi za toplu i hladnu vodu ugrađujemo i odvodne cijevi koje se moraju provesti do odušnika koji se uobičajeno provodi do krova objekta. Ugrađuju se ugradbeni vodokotlići i nosači za zidni bide. Preporučuje se ugradnja uređaja za snižavanje tlaka vode u cijevima i filtar za otklanjanje pijeska iz vode. Na taj naći se sprječava zvuk šištanja vode u cijevima uzrokovanog promjenom tlaka u cijevima. Nakon ovih radnji ide ispitivanje tlaka dovodnih cijevi i testiranje odvodnih cijevi na nepropusnost.

Stručna i ispravna ugradnja je na prvom mjestu prilikom ugradnje instalacija u kuhinjskom,   kupaonskom prostoru i okolišu. Nestručna ugradnja može dovesti do velikih troškova s obzirom na to da se u većini slučajeva instalacija nalazi ispod pločica što znači njihovo razbijanje. Cijena vodoinstalaterskih usluga zavisi o zahtjevima investitora i broju potrošačkih mjesta, složenost samih radova i kvaliteti korištenog ugradbenog materijala. U drugoj tzv. fazi vodoinstalaterskih radova, takve radnje odnose na montažu kupaonskih sanitarija kao što su kade, tuš kabine, umivaonika, bide, slavine, kuhinjske opreme i ostaloga. Kod ugovaranja cijene za vodoinstalacijske usluge, najbolje je ugovoriti cijenu za obadvije faze, jer ako se kasnije zove druga tvrtka samo da montira sanitarnu opremu to može ispast skuplje nego da se odmah bila ugovorila cijena za cjelokupne radove.

Adaptacija vodovodnih instalacija
Adaptacija vodovodnih instalacija

Prije početka samih radova vodoinstalateri evoMajstora savjetuju investitora da li ima nekih ograničenja što se tiče premještanja mjesta za potrošnju i ugradnji nove instalacije. Vodoinstalateri izvode radove na vodovodnim instalacijama u prvoj fazi građevinskih radova tako što uklanjaju postojeću staru vodovodnu instalaciju, instalacije centralnog grijanja, radijatore, ventilacijske uređaje i ostalo. Potom buše i prave kanale te utore na zidovima i podovima za novu vodoinstalaciju, označavaju mjesta za potrošnju, instaliraju novu instalaciju, ugradbene vodokotliće, pripreme za sisteme ugradbenih tuš kada koje se montiraju u pod i ostalo. Prilikom razmišljanja o tuš kadama u ravnini poda i njihovim raznim varijacijama treba provjeriti mogućnost same realizacije zbog strukture podne konstrukcije i odvoda.

U posljednjim fazama adaptacije na red dolazi i završna montaža sanitarne opreme i armatura. Bilo bi poželjno imati nacrt vodoinstalacija koji je investitor pripremio kod adaptacije stana/kuće, pogotovo ako se mjesta za potrošnju premještaju. Ako investitor ne raspolaže nacrtom onda treba dobro utvrditi na kojim mjestima želi mjesta za potrošnju, naknadne želje i dogradnje jako poskupljuju čitavu adaptaciju

Montaža ugradbenog tuša i tuš kanalice
Montaža ugradbenog tuša i tuš kanalice

Praktičnost i estetika ugradbenih tuševa odnosno ugradnja tuš kanalica u razini poda kupaonice doprinijelo je velikoj popularnosti i zanimanje za ovakav pristup prilikom novogradnje ili adaptacije. Praktičnost se osjeti prilikom upotrebe zato je nema stijenke koju bi se moralo prekoračivati. Atraktivni estetski izgled upotpunjen sa staklenom stijenom nikog neće ostaviti ravnodušnim. Uz prednosti lakog čišćenja i održavanja, walk-in-tuš kojem pod sačinjavaju pločice same kupaonice, tuš kanalica u razini poda u kojem je odvodni sifon i staklena stijena bez vrata predstavljaju apsolutni hit.

Za montažu ovakvog tipa tuš kade u razini poda, potrebno je iskustvo i razumijevanje hidroizolaterskih poslova. Vodoinstalater mora pravilno nanijeti ili ugraditi hidroizolaciju te ugraditi na pravilan način odljev vode kako ne bi došlo do akomuliranja vode u prostor ispod pločica i njenog nekontroliranog širenja u okolno područje.

Kvalitetnu hidroizolacija je ključna prilikom ugradnje tuš kanalica. Postoji više verzija ugradnje, sve one imaju detaljno uputstvo kako to napraviti na ispravan način i s adekvatnim materijalima. Pojedini modeli imaju u kompletu sve potrebne materijale za ugradnju. Loše izvedena hidroizolacija rezultirat će curenjem vode, a ako ispod vas imate stanare, šteta će biti kudikamo veća. Zato je kvalitetno izvedena hidroizolacija ključna stavka kod izvođenju radova prilikom ugradnje tuš kanalice.

Završna montaža vodovodnih elemenata
Završna montaža vodovodnih elemenata

Montaža kupaonske opreme i ostalih vodovodnih elemenata po kući ili stanu je završna radnja. Nakon polaganja keramike i završnih radova na podlogama, obavljaju se radovi završne montaže nadžbuknih elemenata kao što su armature, slavine, bide, wc školjka, umivaonika, tuš kada i ostalih elemenata. Uobičajeno, ugradnju kupaonske opreme obavlja isti vodoinstalater koji je ugradio i novu vodoinstalaciju. Nakon ugradnje opreme pristupa se tzv. silikoniranju kupaonske opreme to jest na spojevima zidova, podova s opremom. Potom će električar ugraditi rasvjetna tijela i ostalu opremu kao što su sklopke, utičnice, električni bojler i ostalo.

Profesionalnom uslugom vodoinstalaterskih radova našim klijentima pružamo kvalitetna rješenja za razne vodoinstalacijske poslove u stambenim i poslovnim objektima na transparentan i prihvatljiv način
Vodoinstalater-Vodoinstalacije