SUHOMONTAŽNA GRADNJA

Trebate li kvalitetnog izvođača suhomontažnih radova koji će zadovoljiti sve vaše želje na poslovima izrade zidnih obloga, pregradnih zidova i spuštenih stropova?

evoMajstor nudi profesionalnu uslugu suhomontažne gradnje na svim unutarnjim i vanjskim poslovima stambeno / poslovnih objekata. Obavljamo kompletne radove suhe gradnje na izradi pregradnih zidova kao i izradu spuštenih stropova te oblaganju zidova gipskartonskim pločama i ostalim radovima. Također obavljamo poslove kao što su oblaganje potkrovlja, oblaganje niša, okvira prozora, dekorativnih stropova s efektima indirektnog svjetla i ostale vezane radove. 

Suhomontažna gradnja je pojam za brzu gradnju koja je ujedno kvalitetna i sigurna za sve poslove vezane uz radove na gradnji interijera i eksterijera. Bitni faktori kojima se ona izdvaja od klasične gradnje je brzina i dobitak na vremenu kao rezultat ugradnje materijala kojem nije potreban određeni period sušenja te mogućnost izvedbe raznih dekorativnih oblika.

Profesionalnom uslugom suhomontažnih radova i pravilnim odabirom materijala za suhu gradnju, pružit ćemo vašim objektima kvalitetu radova kakvu zaslužuju, veliku dugovječnost i kvalitetno boravljenje u njima
Suha gradnja-evoMajstor

Usluge suhomontažne gradnje

Opis poslova suhomontažne gradnje
Opis poslova suhomontažne gradnje

Monteri gips kartonskih ploča obavljaju sve radove i zahtjeve vezane uz suhomontažne radove na stambenim i poslovnim objektima. Izrađuju pregradne zidove, spuštene stropove, oblažu zidove, stropove i sve ostale poslove vezane uz suhu gradnju. Gipskartonske ploče su prepoznati i nezaobilazan čimbenik u današnjoj gradnji i obnovi. Tople su na dodir i pružaju osjećaj topline. Mogućnost izrade raznih dekorativnih oblika, kako klasičnog tako i suvremenog dizajna doprinijelo je popularizaciji suhomontažne gradnje na svim područjima gradnje i opremanja. Također je to materijal kojem nije potreban određeni period sušenja, što u konačnici jako ubrzava čitav proces izgradnje. Osiguravanje mikro klime u prostoru uvjetovane samim sustavom gips kartonskih ploča doprinosi povećanoj kvaliteti življenja u prostoru i boravljenja u njemu.

Oblaganje zida gips kartonskim pločama pomoću ljepila
blaganje zida gips kartonskim pločama pomoću ljepila

Oblaganje zidova se obavlja na dva načina. Jedan način je da se gipskartonske ploče direktno lijepe na zid. Upotrebljava se ljepilo koje je namijenjeno za takve radnje. Uobičajen ga imaju u ponudi proizvođači kao što su Knauf i ostali. Prije lijepljenja potrebno je zidnu površinu otprašiti i impregnirati. U mokrim prostorijama kao što su kupaonice i ostale prostorije potrebno je prilikom ugradnje koristiti gipskartonske ploče namijenjene za takve prostorije. Takve ploče većinom su zelene boje koje su dodatno impregnirane i imaju zaštitu od vlage. Gips ploče se uglavnom prodaju u dimenzijama od 60x90cm, 120x200cm, 120x260cm. Debljina je 12,5mm. Ugradnja običnih gips ploča prouzročila bi rast vlage i pljesni te urušavanje cijele konstrukcije.

Oblaganje zida gips kartonskim pločama pomoću konstrukcije
Oblaganje zidova gips kartonskim pločama. pomoću kostrukcije

Oblaganje zidova pomoću zidne konstrukcije izvodi se tako da se na zid montiraju UD i CD profili. UD profili, na koji smo nalijepili brtvenu traku montiramo na strop i zid u razmaku od 100cm te odgovarajućim tiplama i vijcima ih učvršćujemo. Na zid, na visini od 125cm montiramo direktni nosač/nosač promjenjivog obujma s nalijepljenom brtvenom trakom. Po mjeri pripremljene CD profile stavljamo od poda pa do stropa unutra UD profila u razmacima od 60cm pa do 62,5cm, zavisno o širini gipskartonske ploče te s adekvatnim vijcima učvršćujemo zajedno profile i direktne nosače/nosače promjenjivog obujma. Ne koristimo vijke za pričvršćivanje gips ploča. Potom slijedi ugradnja instalacija i mineralne vune. Otvore zatvaramo gips kartonskim pločama koje učvršćujemo vijcima za tu namjenu u razmaku od 25cm. Na redu su radovi na zapunjavanju spojeva gips ploča i ostalim pripremnim radnjama za soboslikarske radove.

Izrada pregradnog zida gips kartonskim pločama
Izrada pregradnog zida gips kartonskim pločama

Suhomontažna gradnja uključuje i radove na izradi pregradnih zidova. Prednost izrade pregradnog zida od gips kartonskih ploča je velika. Za izradu suhomontažnog pregradnog zida nije potrebno korištenje morta za zidanje, opeke, štemanje, žbukanje i ostalo. Izrada je brza, nije skupa i lako izvediva.
Potrebni materijali za izradu pregradnog zida su gips kartonske ploče, UW profili, tiple i vijci, mineralna vuna i masa za popunjavanje spojeva. Radovi započinju tako da se na podu označi pozicija pregradnog zida. Ako je na podu neka podloga u vidu pločica i laminata potrebno je izrezati u širini i dužini profila dio poda na koji naliježe profil. Profil se učvršćuje vijcima za pod. Vijci se montiraju svakih 100cm. Na zidu i stropu se isto označava pozicija UW profila te potom ide njegova ugradnja. Na profile se postavlja zvučna izolacija prije tiplanja. Potom se ugrađuju uspravni profili u razmaku od 60cm. Slijedi montaža gips kartonskih ploča koje se vijcima učvršćuju za profila.Kad je jedna strana montirana, radi se ubacivanje mineralne vune u međuprostor zida i potom se zatvara i druga strana zida. Spojevi gips ploča se popunjavaju adekvatnom masom za popunjavanje i mrežicom za spojeve. Potom slijede soboslikarski radovi.

Montaža spuštenog stropa
Montaža spuštenog stropa

Spušteni strop je važan čimbenik pri uređenju interijera, prvenstveno zbog svoje  dekorativne i estetske funkcije isto tako i zbog svoje jednostavne izvedivosti koja automatski olakšava rad drugih poslova kao što su instalacijski i izolaterski.

Osnovni razlog spuštanja stropova je smanjivanje visine prostora, montiranje ugradbene rasvjete, omogućavanje jednostavnijeg razvoda instalacija i poravnavanje loše izvedenih stropova. Izrada spuštenog stropa započinje tako da se profil UD 30 s prethodno nalijepljenom trakom montira udarnim tiplama u razmacima od 50cm na zidove, na odabranoj visini. Metalnim tiplama učvrstimo žicu s ušicom na strop u razmacima od 90cm. U ovoj radnji ne smiju se koristiti plastične tiple. Na žicu postavimo opružni sidreni ovjes i potom ovjes postavimo u nosivi CD profil. Poprečne profile postavljamo tako da završetke postavimo u UD zidne profile a nosive CD profile učvrstimo križnim spojnicama. Osni razmak nosivih CD profila je max 100cm a poprečnih profila je max 50cm. Potom sljede radovi montiranja gips kartonskih ploča u razmaku od 17cm. Gip kartonske ploče se moraju montirati bez križnih spojeva. Spojevi gips ploča se popunjavaju adekvatnom masom za popunjavanje i mrežicom za spojeve. Potom slijede soboslikarski radovi.

Profesionalnom uslugom suhomontažne gradnje i svih vezanih poslova na oblaganju zidova i stropova, posjedujemo stručnost koja će vam pomoći u donošenju najboljih odluka u stvaranju svih vaših želja i potreba
Postavljanje spuštenog stropa