SOBOSLIKARSKI RADOVI

Trebate li kvalitetnog izvođača soboslikarskih radova koji će zadovoljiti sve vaše želje na poslovima bojenja u vašoj kući, zgradi ili poslovnom prostoru?

evoMajstor nudi profesionalnu uslugu soboslikarskih radova vanjskog i unutarnjeg farbanja na stambeno/poslovnim objektima. Obavljamo kompletne soboslikarske radove na unutarnjem uređenju zidnih površina. Slobodno nam prepustite radove na uređenju vaših interijera koji će pružiti završni sjaj vašem domu ili poslovnom prostoru.

Bojenjem zidova i stropova ostvarujete najbrže promjene u prostoru te ostvarujete novu svježinu i ljepotu. Nijansiranjem boja i velikom ponudom dekoracija i tekstura možete si ostvariti sve želje u dizajnu svojih interijera te im dati željeni izgled. Kod klasičnog bojenja imate na raspolaganju brojne nijanse boja s kojima možete kombinirati različite izglede svojih interijera i eksterijera. Reljefna tekstura postiže se različitim tehnikama dekorativnog nanošenja boje. Opcije dobivanja željenih boja i tekstura su beskonačne. Vaše želje ćemo uz naš profesionalan i stručan rad ostvariti točno onako kako ste ih zamislili. Kao krajnji ishod dobit ćete prekrasne interijere koji će odisati ljepotom i svježinom.

Profesionalnom uslugom soboslikarskih radova i pravilnim odabirom boja, pružit ćemo vašim prostorima lijep izgled, udahnuti svježinu i kvalitetno boravljenje u njima
Soboslikarski radovi u stanu

Soboslikarske usluge

Pripremni radovi
Bojenje/ličilački radovi
Opis soboslikarskih poslova
Soboslikar

Soboslikari obavljaju radove u novogradnjama, prilikom adaptacija ili radi čistog obnavljanja i osvježavanja boje u objektima koji se koriste. Pripremni radovi obuhvaćaju i zaštitu stolarije, podova, namještaja i ostaloga. Ako je u pitanju obnova stare boje, soboslikari evoMajstora počinju radove tako što skidanjem stare boje do čvrstog sloja, čišćenjem, impregniranjem i gletanjem popunjavaju neravnine da bi dobili ravne površine. Tako pripremljeni zidovi spremni su za bojenje. Soboslikar po specifikaciji klijenta nanosi odabranu boju valjcima, kistovima ili prskalicama.

Bojenje drvenih, metalnih ili kameni površina započinje pripremom tako da se adekvatno prebruse, istružu ili spale stari slojevi boje koji se potom očiste i izravnavaju adekvatnim materijalima. Zatim slijedi završno bojenje. Soboslikari prije početka radova određuju koliko materijala i boje će biti potrebno za obavljanje posla.

Soboslikarski radovi-priprema
Priprema prije bojenja
Priprema podloge za bojenje

Soboslikarski radovi uključuju i pripremne radove u vidu zaštite namještaja, vrata, prozora, rasvjetnih tijela, demontaža utičnica i prekidača i ostalog. Zaštita se obavlja zaštitnim trakama i folijama koje sprečavaju prodor boje. Dobro obavljena priprema je imperativ za kvalitetno napravljen cjelokupni posao. Loše obavljena priprema te prodor boje tamo gdje se ne bi smio desiti, iziskuje dodatan rad i troškove.

Potrebno je precizno postaviti zaštitne trake oko kritičnih područja, neprecizan rad će kako je prije napomenuto, poslije stvoriti dodatne radove, pogotovo kad se bojenje obavlja s bojama koje se poslije teško uklanjaju.

Priprema podloge za bojenje
Priprema podloge za bojenje

Priprema podloge u novogradnjama s glatkim površinama koje su rađene strojnim žbukanjem ili suhom gradnjom znatno snižavaju volumen pripremnih radova i olakšavaju samo bojenje.  Bojenje starih zidove s kojih se ljušti boja, žbuka ili tapete, pripremni radovi će biti puno većeg obima i dugotrajniji. Površine koje imaju naznake vlage, bit će potrebno ustanoviti razlog nastanka vlage te pokrenuti postupak za sanaciju iste.

Ako se ustanovi da se širenje vlage ne bi trebalo dešavati kroz neko vrijeme, mogu se obaviti manji hidroizolaterski radovi u vidu nanošenja adekvatne hidro smjese na prethodno dobro očišćenu i pripremljenu površinu. Tek tada se može krenuti s popunjavanjem glet masom i izravnavanjem površine. Također bi bilo adekvatno upotrebljavati plastičnu armaturnu mrežicu s pripadajućim materijalom za popunjavanje koji će sprječavati nastanak pukotina. Nakon brušenja, površine se impregniraju te kao takve su spremne za završno gletanje. Postupak gletanja se ponavlja dok se ne dobije ravna površina.

Bojenje zidova i stropova
Bojenje zidova i stropova.

Nakon pomno obavljenih pripremnih radnji kreću radnje samog bojenja. Prilikom odabira boje valjalo bi dobro razmisliti o nijansama i kvaliteti same boje za pojedinu prostoriju. Hodnici, pogotovo ako su uski, valjalo bi promišljati o nabavci perive boje s obzirom na to da će zbog skučenog prostora dolaziti do neminovnog zaprljanja. Kuhinja bi trebala isto biti farbana s bojama koje su otporne na sredstva za čišćenje. Ovo važi i za kupatilo, pogotovo ako pločice nisu postavljen do stropa, Sama boja mora biti paropropusna. U sobama izbjegavajte jako izražene boje, bolje koristiti svjetlije nijanse. Dnevna soba, ako imate npr, kućne ljubimce ili djecu valjalo bi isto razmisliti o upotrebi perivih boja.

                                                     Soboslikarski radovi-bojenje

Boja se nanosi u minimalno dva sloja, a ako je potreba i više. Prvi sloj se mora osušiti prije  nanošenja narednog sloja. Soboslikari evoMajstora će dati savjete o postojanosti boja prilikom odabira, pružiti klijentima funkcionalna rješenja, savjetovati o primjeni raznolikih preparata za onemogućavanje stvaranja vlage u zidovima. Soboslikarski radovi na radnjama bojenja započinju tako što se prvo premažu kutovi i rubovi, a onda ostatak zida ili stropa. Radom dva soboslikara istovremeno postiže se najbolji efekt kad jedan majstor farba kutove i rubove, a drugi sami zid.

Pospremanje i čišćenje nakon radova
Čišćenje nakon radova

Nakon završetka radova obavljaju se radnje kao što su skidanje zaštitnih traka, odstranjivanje zaštitnih folija s podova, namještaja i ostaloga. Čiste se površine u slučaju da su se zaprljale bojom ili gletom. Po nalogu klijenta obavljamo kompletno čišćenje nakon soboslikarskih radova. Odvozimo otpadni materijal koji je nastao kao posljedica obrade zidova, ambalaže i zaštite. Prilikom naručivanja kompletnog čišćenja nakon radova, važno je da poslije ne bude naknadnih radova i velikih montaža koje bi prouzročila veća naknadna čišćenja.

Profesionalnom uslugom soboslikarskih radova našim klijentima pružamo kvalitetna rješenja za razne poslove uljepšavanja interijera i eksterijera u stambenim i poslovnim objektima na transparentan i prihvatljiv način
Soboslikar.

Soboslikarski radovi – evoMajstor nudi profesionalnu uslugu soboslikarskih radova vanjskog i unutarnjeg farbanja na svim vrstama objekata.

Soboslikarski radovi