Popravak oštečenog zida, fasade

Trebate li popravak, uklanjanje stare fasade ili žbukanje  u procesu izgradnje ili adaptacije?

Rješavamo probleme kao što su i manji radovi i popravci:

Popravak oštečenog zida. Popravak pukotina fasade/žbuke na zidu.

Zdrava unutarnja žbuka je homogena i ima istu boju po cijeloj površini. Spremite se za popravak zidova kad vidite rupe u žbuci, ogrebotine, pukotine ili labavljenje.

Usluga uključuje: Popravak zidova. Uklanjanje oštećenja na unutarnjim žbukama. Ponovno žbukanje zidova, popravak žbuke na stropu, popravak unutarnje žbuke: ogrebotine i pukotine, punjenje uzduž kabela, ispunjavanje rupa i pukotina, popravak gips ploča, ispunjavanje ogrebotina i pukotina, punjenje šupljina, korozija u žbukama, spajanje popravljenih površina te ostale vezane radnje.

Kontaktirajte nas za ponudu i rokove. Obratite nam se s povjerenjem za sve vaše potrebe vezane uz žbukanje u vašem kućanstvu, lokalu, tvrtki ili industrijskom pogonu kao i za hitne intervencije.

Opis poslova

Izrađujemo vanjske fasade i unutarnje žbukanje na stambenim, javnim, industrijskim i gospodarskim objektima. Zaduženi smo i za unutarnje uređenje zidnih površina javnih i industrijskih objekata. Osim izrade novih fasada,  saniramo i restauriramo fasade koje su oštećene zbog različitih utjecaja vlage, mehaničkih i drugih oštećenja na stambenim i javnim objektima te na spomenicima kulture i povijesti.

Fasade imaju funkciju zaštite objekata od različitih vremenskih uvjeta i starenja. Također imaju estetsku funkciju i služe kao toplinska izolacija nekog građevinskog objekta. Postoje različite vrste fasada i načina oblaganja zidova. Tradicionalan način postavljanja fasade je nanošenje osnovnog sloja obične žbuke, a potom nanošenje tankog sloja fasadne žbuke, koji se izbrazda prije nego što se osuši. Na tako pripremljenu podlogu, postavlja se završni sloj plemenite žbuke – mješavine finog pijeska, vapna i kamene prašine. Miješanjem osnovnih boja fasade stvaraju se različite boje fasade prema želji klijenta. U novije vrijeme sve češće se klasične žbuke zamjenjuju sintetičkim (uz dodatke npr. silikata i silikona). Fasade se mogu izrađivati i tako da se zidovi oblažu drvetom, kamenom (najčešće mramorom), aluminijskim pločama ili keramičkim i drugim pločicama od plastičnih materijala. Postupak izrade termo fasada sastoji se od lijepljenja stiropora na podlogu fasade. Na stiropor se postavljaju mrežice i klinovi, na koje onda dolazi završni sloj morta različite granulacije, ovisno o željenom izgledu fasade. U svom radu, fasaderi koriste razne ručne alate, strojeve (miješalice, strojeve za žbukanje, brusilice, bušilice i dr.), pomagala za mjerenja, prenošenje visina i iscrtavanje.

Također izrađujemo i postavljamo fasadne dekoracije od gipsa, tvrdog poliuterana i morta. Građevinskim ljepilom se na zid lijepe razni lukovi, kapiteli, simsovi i druge dekoracije i tako daju poseban izgled građevini.