KROVOPOKRIVAČI

Trebate li kvalitetnog izvođača krovopokrivačkih radova koji će zadovoljiti sve vaše želje na poslovima postavljanja novog krova ili obnovi dotrajalih krovišta ?

evoMajstor nudi profesionalnu uslugu krovopokrivačkih radova na svim stambenim i poslovnim objektima. Obavljamo kompletne krovopokrivačke radove na pokrivanju svih vrsta krovnih konstrukcija kao i popravak te sanaciju starih krovišta. Krovne konstrukcije oblažemo crjepovima svih vrsta, šindrom, limom i ostalim pokrovnim materijalima.

Izrađujemo potkonstrukcije krovova koji uključuju radove na zaštiti drvene građe, kompletne radove kao što je letvanje, zakivanje i daskanje krovova. Pokrivamo krovne konstrukcije adekvatnim limom koji može biti obojen kao i one od bakra. Postavljamo krovove na više načina, kao što je postavljanje na jednu vodu, dvije vode ili četiri vode. Radimo mansardne, trapezne i ostale složene načine postavljanja krovne konstrukcije.

Profesionalnom uslugom krovopokrivačkih radova i pravilnim odabirom materijala, pružit ćemo vašim krovovima kvalitetu izrade kakvu zaslužuju i veliku dugovječnost 
Krovopokrivači

Krovopokrivačke usluge

Opis krovopokrivačkih radova
Opis krovopokrivačkih usluga

Krovopokrivački radovi označavaju radnje na izradi i prekrivanju krovne konstrukcije nekog objekta. Također uključuju i ugradnju izolacije krova, ugradnja cijevi za odvodnju površinskih voda, ugradnja gromobrana i ostalih krovnih čimbenika kao što su snjegobrani, fotonaponski sistemi, kolektore za toplu vodu i ugradnja krovnih prozora. Crijep kojim se pokriva krov uglavnom se prilagođava podneblju u kojem se gradi objekat. Krovove pokrivamo i ostalim pokrovnim materijalima kao što su šindra, cinčane ploče, betonski crijep, lim i drugim materijalima.

Limarski radovi podrazumijevaju izradu i ugradnju struktura od lima koji je pocinčan, bakrenog lima i lima od aluminija. Lim se može koristiti kao i pokrov krova, kao što je trapezni lim, u limenim trakama tzv. falcani pokrovi i lim koji imitira crijep. Pravilno napravljena i montirana krovna limarija presudna je za održavanje krova. Takve radnje obavlja limar koji se bavi izrađivanjem i ugradnjom okapnica, limenih ili bakrenih odvodnih cijevi, okapnica, oluka, snjegobrana, opšiva dimnjaka, dilatacijskog lima, klupčica na prozorima.

Obnova krovišta
Obnova krovišta

Obnova krovišta je posao za iskusne majstore koji će kvalitetno i precizno obaviti sve izazove s kojima će se suočiti prilikom obnove dotrajalih krovova. Obnova krova zahtijeva konstantnu budnost prilikom procjene stanja dotrajalog krova. Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je stanje podloge, stanje rogova i dasaka. Ulegnuće rogova tražit će radove na poravnavanju krovne plohe. Ako je došlo do propusta u ocjenjivanju realnog stanja krovišta ili se na inzistiranje investitora zbog cijene odustalo od radova koji su trebali uključivati izmjene ključnih dijelova konstrukcije, takva radnja bi mogla obnovu napraviti loše izvedenom.

Dotrajali dijelovi koji nisu odmah zamijenjeni mogli bi kasnije ugroziti čitavu konstrukciju. Naknadna zamjena takvih dijelova koji ugrožavaju čitavu konstrukciju, u pravilu je skup zahvat, puno skuplji nego da se odmah išlo u zamjenu. Zato je bolje odmah prihvatiti nešto povećane troškove da bi obnova krovišta protekla i bila napravljena kako treba. Isto tako važan čimbenik pri obnovi krovišta je i briga o vremenskim uvjetima i zaštiti objekta od iznenadne kiše.

Izrada krovišta na kosom betonskom krovu
Izrada krovišta na kosom betonskom krovu

Gradnja kosih betonskih krovova danas nije samo rezervirana za primorske krajeve nego se preselila i u kontinentalne. Umjesto uobičajenih drvenih krovišta, konstrukcija krova se izvodi od betonske monolitne ploče. Betonsko krovište je u globalu čvršće, ima veću trajnost i pruža veću zaštitu od buke. Radi se od vodonepropusnog betona. Nakon uspješne betonaže krova, nakon sušenja, slijede radovi postavljanja dasaka, letvi i bitumenskih traka.

Postavljanje toplinske izolacije radi se tako da se na betonsku ploču postavi drvena potkonstrukcija između koje postavljamo odabranu toplinsku izolaciju. Iznad toplinske izolacije postavljamo daske u razmacima od 1,5m do 2,0m. Foliju, koja je paropropusna, polažemo uz preklop od cca 10 cm. Sve spojeve, kontakte, preklope i priključke moramo zalijepiti. Poprečne i uzdužne letve postavimo na foliju koje formiraju sloj za ventilaciju krova u debljini od min 5,0 cm. Sva navedena konstrukcija se pričvršćuje adekvatnim vijcima. Na tako napravljenu konstrukciju od letvi postavljamo crijep.

Profesionalnom uslugom krovopokrivačkih radova i svih vezanih poslova , posjedujemo stručnost koja će vam pomoći u donošenju najboljih odluka u stvaranju vašeg krova po  vašoj želji i potrebama
Krovopokrivači