KERAMIČAR I KERAMIČARSKE USLUGE

Trebate li kvalitetnog izvođača keramičarskih radova koji će zadovoljiti sve vaše želje na poslovima postavljanja keramičkih pločica u vašem stanu ili kući? 

evoMajstor nudi uslugu izvođenja keramičarskih radova. Postavljamo keramičke pločice kao i one od drugih materijala kao što je porculan, mramor, granit i ostalo. S najvećom pažnjom pristupamo polaganju pločica koristeći najkvalitetnija ljepila i ostale materijale kako bi osigurali vrhunsku kvalitetu postavljanja pločica. Keramičarski radovi zahtijevaju prije polaganja pločica pravilnu pripremu podloge stvarajuće uvjete za besprijekorno polaganje keramičkih pločica. Pravilnim izborom keramike za pripadajuću namjenu, stručnom pripremom podloge te profesionalnim polaganjem keramike osigurat ćemo da vaši stanovi, kuće, dvorišta, poslovni prostori i ostali objekti dobiju kvalitetu i izgled kakav zaslužuju.

Raznovrsna ponuda keramičkih i porculanskih pločica dovodi investitora često u nedoumicu prilikom izbora. Ima jedna uzrečica: O ukusima se ne raspravlja! Ako imate neodlučnost prilikom izbora naš keramičar vam može dati savjet što se tiče same kvalitete i dimenzija a boje, teksture i dezene to ipak prepuštamo investitoru i njegovim ukusima. Pravilnim odabirom keramičkih pločica i profesionalnom uslugom keramičarskih radova, pružit ćemo vašim prostorima lijep izgled i dugotrajnost.

Želimo vam pomoći da Vaši podovi i zidovi zasjaje vječnom ljepotom i smatramo da nema boljeg načina nego nam pristupiti s punim povjerenjem, da vašim prostorima podarimo lijep izgled i veliku dugotrajnost.
Keramičarske usluge

Keramičarske usluge

Opis poslova keramičara
Opis poslova keramičara.

Keramičari evoMajstora obavljaju poslove na postavljanju svih vrsta pločica počevši od keramičkih, porculanskih pa do kamenih pločica i ostalih. Obavljamo poslove u svim vrstama stambenih i poslovnih objekata, kako u novogradnjama tako i pri adaptaciji već postojećih objekata.

Keramičarski radovi evoMajstora obuhvaćaju radove na oblaganju podova, zidova, stupova i drugih površina. Radovi se izvode u unutrašnjosti stambenih i poslovnih objekata, kao i na onim vanjskim površinama. Keramičarski radovi na adaptaciji kuća, stanova, poslovnih i drugih prostora uključuju radnje kao što su skidanje starih pločica, odvoz otpadnog materijala, zatim manje zidarske zahvate kao što su popunjavanje i ravnanje podloge na koju će keramičar polagati pločice.

Keramičke pločice isključivo se polažu i lijepe na dobro pripremljene podloge koje moraju biti ravne i čvrste. Ljepilo se nanosi na čvrstu i suhu podlogu a vrsta ljepila koje se nanosi odgovara samim specifikacijama pločica i opterećenju samog poda ili zida. Nakon što keramičar položi pločice, nakon sušenja, obavljaju se radnje popunjavanja ili fugiranja prostora/fuga između pločica i odstranjivanja viška materijala za fugiranje. Keramičar evoMajstora pazit će da masa za fugiranje bude dobro odstranjena s pločica.

EvoMajstor prilikom ugovaranja  keramičarskih radova sa strankom, dogovara rok izvedbe i troškove samih radova. Također na temelju svoje stručnosti i iskustava, svrsishodno savjetujemo oko pravilnog izbora pločica i načina polaganja. Realizirani keramičarski radovi osim funkcionalnosti kao što su čvrstoća poda, jednostavno održavanje, otpornost protiv vlage, trebaju imati dekorativnu i dizajnersku vrijednost, što se postiže pravilnim izborom pločica sukladno dizajnu samog objekta u koji se polažu keramičke pločice. Za kvalitetno obavljene keramičarske radove, evoMajstor poštiva standarde  struke i uputstva proizvođača keramičkih pločica i ostalih vezanih materijala.

Izravnavanje površina i priprema podloge
Izravnavanje površina i priprema podloge

Keramičarski radovi započinju radnjama kao što su pripreme za čvrstu i ravnu podlogu. Zidovi koji imaju neujednačenu površinu, prije polaganja keramičkih pločica, treba izravnati materijalom koji je adekvatan i kompatibilan s površinom koja se izravnava po specifikaciji proizvođača tih materijala. Ove radnje dolaze do izražaja ako je u pitanju adaptacija objekta ili pojedinačnog prostora. Neravne podove i ostale gazne površine u unutarnjim i vanjskim prostorima treba prije polaganja pločica veče utore i neravnine popuniti adekvatnim materijalom po specifikaciji za tu vrst podloga te onda izravnati samonivelirajućim izravnavajućim masama kojima samo ime govori da će se pod u prostoru dovesti u optimalno ravnu površinu. Ako je u pitanju novogradnja te su izvedene strojne podne glazure ove radnje vjerojatno neće biti potrebne.

Impregniranje podloge
Impregniranje podloge

Impregniranje podloge bi značilo učvršćivanje, jamčenje adekvatne prionjivosti i osiguranje čvrste veze između keramičkih pločica i podloge. Ovisno o vrsti površine potrebni su sljedeći koraci:

  • Gipsano-vapnene žbuke koje su najraširenije u novogradnjama treba tretirati primjerenom impregnacijom za tu vrst podloge najkasnije 24 sata prije polaganja pločica. Isti je postupak i kod gips-kartonske podloge.
  • Pod jako upojnim podlogama spadaju i zidovi od porobetona, kod nas poznatiji kao blokovi od Ytonga. Njih također treba tretirati primjerenom impregnacijom po specifikaciji proizvođača impregnacije. Kod ostalih visoko upojnih podloga postupak je isti.
  • Lijepljenje pločice na pločicu treba obavezno tretirati primjerenom impregnacijom koja ovisi o strukturi materijala pločica prije ugrađenih. Po potrebi koristiti nivelir masu ako se sumnja u neravnost starog poda. Svrsishodno bi bilo utvrditi kvalitetu same podloge na kojoj leže stare pločice prije bilo kakve radnje.
Hidroizolacija podloge
Hidroizolacija-podloge.

Površine koje su izložene direktnom utjecaju vode kao što su kupaonice, tuš kabine, kuhinje, kao i na onim vanjskim površinama kao što su balkoni, terase, potrebno je prije polaganja keramičkih pločica napraviti hidroizolaciju s ciljem sprečavanja prodora vode u podnu ili zidnu konstrukciju.

Kvalitetnu hidroizolaciju i vodonepropusnost spojeva između okomitih i vodoravnih površina i spojeva osigurat će upotreba prikladnih samoljepljivih brtvenih traka sukladno specifikacijama proizvođača za određenu vrst podloge i razne dvokomponentne premaze na bazi polimera, bitumena, mineralno kristalizirajući, elastično mineralne hidroizolacije i ostale. Za osiguranje vodonepropusnosti oko izvoda cijevi ispod keramičkih obloga u kupaonicama, kuhinjama i ostalim prostorima koristi se manžeta za brtvljenje cijevi.

Postupak polaganja
Polaganje pločica

Keramičarski radovi polaganja samih keramičkih pločica započinju tako da se ljepilo za keramiku u pvc posudi zajedno sa odgovarajućom količinom vode mješačem obradi prema tehničkoj uputi proizvođača ljepila dok se ne postigne ujednačena gusta masa pogodna za njeno nanošenje. Izmiješana masa mora odstajati 6 do 11 minuta. Prije same upotrebe odstajalu masu treba samo još jedanput promiješati bez dodavanja vode.

Tako pripremljeno ljepilo na prije pripremljenu podlogu razvlači se pomoću gletera, te potom nanosi zupčanom stranom u jednom smjeru. Veličina zubaca ovisi kvaliteti podloge i veličini pločica.

Potom se pločica utisne u sloj svježe nanesenog ljepila. Pločicu treba položiti i čvrsto pritisnuti na ljepilo pritom pazeći da pritisak na nju ne bude preveliki. Nakon polaganja potrebno je položenu pločicu kontrolirati da li je ravno i pravilno postavljena, dali na nekim kutevima strši, da li je pravilno ulegla u ljepilo to jest da li ima praznina ispod nje same. Širina razmaka između položenih pločica određuje se po specifikaciji investitora i dizajnu samih pločica. Razmak ili fugu keramičar definira umetanjem križića između pločica. Nakon više komada položenih pločica, keramičar će uvijek napraviti kontrolu istih, da ako je negdje polaganje imalo nedostatak, može napraviti ispravak dok je ljepilo ispod njih još uvijek operativno.

Fugiranje pločica
Fugiranje pločica

Fugiranje je popunjavanje prostora između pločica kako bi se spriječilo nakupljanje neželjene prljavštine i stvaranje gljivica te dobio željeni estetski učinak. Ova se radnja može izvesti na zidovima i na podovima. Masa za fugiranje i njena boja određuje se prema modelu pločica i specifikaciji investitora. Ovdje treba staviti naglasak na korištenje kvalitetne mase za fugiranje koja će zadržati istu boju i teksturu nakon godina korištenja.

Postupak pripreme za korištenje je sličan kao i kod pripreme ljepila za pločice. Prije same pripreme obavezno se pročita uputstvo za uporabu od proizvođača. Tako se točno utvrde zahtjevi i brzine sušenja. Nepoštivanje istih može dovesti do nekvalitetnog nanošenja fug mase kao i do otežanog skidanja ostataka mase s pločica.

Gumenim gleterom nanosimo fug masu i dijagonalno ravnomjerno utiskujemo u fuge. Pritom kontroliramo radnju da nam ne ostanu praznine ili izbočenja u fugama. Kad se uvjerimo da je fuga ravnomjerno popunjena višak  fug mase uklanjamo gleter gumom  prelaskom preko fuga, dok je fug masa još svježa.

Kada se masa za fugiranje djelomično osuši, površinu pločica treba očistiti gleter spužvom što bolje, da se što više mase za fugiranje odstrani s pločica. Za tu radnju keramičar mora posjedovati što kvalitetniju gleter spužvu jer će samo tako moći kvalitetno odstraniti višak mase za fugiranje s pločica. Za kompletan rad potrebno je ovu radnju više puta ponavljati, pritom pazeći da se ne odstrani fug masa iz samih fuga. Spojeve zidova i podova, spojeve pločica sa sanitarijama, dilatacije i ostalo treba ispuniti elastičnim kitom, tzv silikoniranje spojeva.

Profesionalnom uslugom keramičarskih radova i pravilnim odabirom keramičkih pločica, pružit ćemo vašim prostorima lijep izgled i veliku dugovječnost
Keramičarski radovi

Keramičarski radovi - evoMajstor nudi uslugu izvođenja keramičarskih radova. Postavljamo keramičke pločice kao i one od drugih materijala...

Keramičarski radovi