IZRADA PODLOGE

Trebate li kvalitetnog izvođača za izradu podloga koji će zadovoljiti sve vaše želje na poslovima izrade podloga i glazura na vašoj kući, zgradi ili poslovnom prostoru?

evoMajstor nudi profesionalnu izradu glazura i termo izolacijskih podloga na stambenim i poslovnim objektima. Obavljamo kompletne radove na unutarnjem uređenju podnih površina. Podloge imaju toplinsku i izolacijsku funkciju zaštite objekata kao i onu primarnu, kao podloge za podopolagačke radove.
Kvalitetna i ravna podloga želja je svakog graditelja. Izrada toplinsko-izolacijske podloge ili tzv. plivajućeg poda je ulaganje u sigurnu budućnost. Toplinsko izolacijski sustavi podloga nose u sebi dugogodišnje iskustvo i praksu povezivanja ugodne unutarnje klime i sigurnosti što dovodi do povećane kvalitete života u stambeno/poslovnim objektima. Termo podloga podiže vrijednost svake nekretnine. Bez obzira radi li se o novom objektu ili renoviranju postojećih, sigurnost i dugogodišnja dokazana kvaliteta toplinsko izolacijskih sustava podloga omogućit će vašoj nekretnini produženi vijek trajanja i uvećanu upotrebljivost.

Profesionalnom uslugom strojne i ručne izrade podloga te pravilnim odabirom vrste podloge, pružit ćemo vašim prostorima lijep izgled, veliku dugovječnost i kvalitetno boravljenje u njima
Izrada podloge

Izrada podloge

Strojna izrada podloge
Ručna izrada podloga
Izrada podloge-strojne glazure
Izrada podloge-strojne glazure

Podna glazura je neizostavan dio završnih građevinskih radova prilikom gradnje stambenih i poslovnih objekata. Funkcija podloge s izolacijom je da služi kao termo izolator s funkcijom smanjenja gubitka željene temperature na minimum. Inače služi za izravnavanje podnih površina, nagibna podloga osigurava otjecanje vode ili služi kao površina za velika opterećenja. U stambeno i poslovnim objektima služi kao gazna površina i podloga za ugradnju keramičkih pločica, parketa, laminata, kamena i ostalo.

Plivajuća cementna podloga

Plivajuća podloga uobičajeno se izvodi prilikom gradnje zbog svojstva toplinske i zvučne izolacije podova. Kao izolacijski materijal uobičajeno se koriste ploče polistirena. U slučaju nemogućnosti polaganja ploča polistirena jer su podovi premreženi instalacijskim cijevima, umjesto njih se tada koriste granule ekspandiranog polistirena.

Granule izmiješamo s prilagođenim vezivom. Dobit ćemo lagani materijal pogodan za obradu. Ovako rješavamo problem rezanja polistirena na male komadiće, a pritom dobijemo kvalitetnu toplinsku izolaciju cijelog prostora.

Plivajuća cementna podloga za podno grijanje
Plivajuća cementna podloga za podno grijanje.

Plivajuća cementna podloga za podno grijanje se izrađuje za podno vodeno grijanje ili s električnim grijačima koje polažemo i učvršćujemo na izolaciju namijenjenu za podno grijanje. Kod ovakve vrste podloge preporučena debljina je min 50 mm iznad cijevi. Dilatacije se izvode svakih cca 25 m². U takvu se podlogu, a prije ugradnje u vremenu miješanja materijala stavlja kemijski dodatak za podno grijanje. Ovo je iznimno važno.

Cementno veziva podloga
Cementno veziva podloga.

Cementna podloga koja se direktno nanosi na čvrstu podlogu uglavnom se izrađuje tamo gdje je potrebno nadodati ili poravnati određenu podlogu. Prije nanošenja potrebno je adekvatnim premazom koji je namijenjen spajanju dvije podloge premazati podove i rubove zidova da bi se podloga koja se nanosi dobro prionula. Ova je jako važno, neki zanemaruju ovaj dio posla, kao rezultat dobije se podloga koja se odvaja od donje podloge, pojavljuju se pukotine i zvukovi koji su uzrokovani pojavom zraka između podloga. Radi se u debljinama od 30mm pa do 50mm.

Klizno cementna podloga
Klizno cementna podloga.

Klizno cementna podloga ili cementna podloga na razdvajajućem sloju se izrađuje tamo gdje je potreba za velikim opterećenjem i gdje toplinska i zvučna izolacija ne igraju presudnu odluku. Teški proizvodni strojevi, skladišta i ostala mjesta gdje se očekuje veliki pritisak prema podu, mjesta su gdje se izrađuje klizna podloga. Pokretni sloj podloge je odvojen građevinskom folijom a ujedno je odvojen i dilatacijskom trakom min 4mm od zidova i ostalih dijelova objekta. Debljina klizne podloge se izrađuje od 35mm pa do 80mm.

Profesionalnom uslugom izrade podloga i strojnih glazura, posjedujemo stručnost koja će vam pomoći u donošenju najboljih odluka o stvaranju vaših podova i podloga
Strojna izrada glazura