ELEKTRIČAR - ELEKTROINSTALACIJE

Trebate li kvalitetnog izvođača elektroinstalaterskih radova koji će zadovoljiti sve vaše želje na električarskim radovima u vašem stanu, kući ili poslovnom prostoru? 

Evo majstor nudi profesionalnu uslugu elektroinstalaterskih radova u stambeno/poslovnim objektima. Obavljamo kompletne radove svih električarskih usluga. Ugrađujemo nove elektroinstalacije u procesu izgradnje ili adaptacije. Rješavamo probleme kao što su manji radovi i popravci: izmjena lustera, downlightera, lampi i žarulja, zamjena utičnica i prekidača, montaža elektro opreme te sve ostale električarske vezane radove. Instalaciju električnih sustava obavljamo uglavnom u stanovima, kućama, to jest u svim stambenim i poslovnim objektima. Vrste poslova koje obavljamo ovise o mjestu potrebe. Održavamo urede i poduzeća, popravljamo električnu opremu, a ako se radi u industrijskim postrojenjima, tada postavljamo i održavamo električnu opremu te sudjelujemo u održavanju i popravcima. 

Izrada elektroinstalacija:

Ugrađujemo nove elektroinstalacije u novogradnji ili renoviranju. Ugrađujemo nove električne instalacije u stambeno I poslovnim objektima. Obnavljamo I adaptiramo stare elektroinstalacije. Ugrađujemo elektroinstalacije za pametne kuće. Izrađujemo električne instalacije za antenu, internet, telefon, portafon, alarm, vatrodojavu i ostalo.

Montaža elektro opreme

Montiramo elektro opremu ili mijenjamo staru. Montiramo prekidače i utičnice. Obavljamo montažu električnog ormarića. Montaža portafona. Ugradnja zvona, detektora dima ili ugljičnog monoksida. Montaža gromobrana. Montiranje električnog podnog grijanja. Vršimo montažu svih komponenti vezanih uz opremanje stambenih i poslovnih objekata.
Električar - elektroinstalacije

Montaža rasvjete:

Montiramo unutarnju i vanjsku, stropnu ili zidnu rasvjetu. Obavljamo instalaciju unutarnje rasvjete i instalaciju vanjske rasvjete. Instalacija LED rasvjete.

Popravak elektroinstalacija:

Slobodno nam se obratite za sve popravke elektroinstalacija i opreme u vašem kućanstvu, lokalu, tvrtki ili industrijskom pogonu kao i za hitne intervencije.
Profesionalnom uslugom električarskih radova i pravilnim odabirom elektroinstalacija i rasvjete, pružit ćemo vašim prostorima osvjetljenje kakvo zaslužuju, veliku dugovječnost i kvalitetno boravljenje u njima
Električar

Električarske usluge

Ugradnja instalacije jake struje
Ugradnja instalacije slabe struje

Električar - elektroinstalacije

Opis poslova električara
Opis poslova električara

Električari evoMajstora rade na poslovima ugradnje električnih instalacija u novogradnji ili adaptaciji. Montiraju i demontiraju rasvjetna tijela. Rade popravke na elektroinstalacijama i elektro opremi. Otklanjanju neispravnosti i vrše ispitivanja električnih instalacija i rasvjetnih tijela. Također, radimo na označavanju instalacija, postavki cijevi i vodova, ugrađujemo razvodne ormare i razvodne ploče, električne uređaje, elektro opremu i priključne elemente. Važan dio posla odnosi se na preventivno održavanje električne opreme. Zamjenjujemo dijelove električne opreme kao što su sklopke, električni provodnici i ostale električne komponente. U radu se služimo standardnim alatom za elektroinstalaterske radove kao što su kombinirana kliješta, čekić, ključevi raznih veličina, bušilica, instrumentima za mjerenje napona i ispitivanje jakosti struje i dr.

Načini ugradnje elektroinstalacija
Ugradnja elektroinstalacije PVC cijevima

Ugradnja elektroinstalacija obavlja se sukladno normama i propisima te projektom elektroinstalacija. Obraćamo pažnju na razdvojenost jake i niske struje od minimalno pet centimetara, također da nisu u istom strujnom krugu, jedino ako su razdvojeni pregradnim zidom.
Kablove provlačimo, to jest ugrađujemo u PVC cijevi tzv. bužire. Tako u budućnosti omogućavamo njihovu zamjenu ili popravak. Svi električni izvodi dobivaju zaštitni vodič, koji predstavlja treću fazu u trofaznom električnom toku.

Klasična podžbukna ugradnja elektroinstalacija
Klasična izvedba elektroinstalacija-dubljenje utora

Elektroinstalateri evoMajstora prilikom izvedbe ili obnove elektroinstalacija izvode radove tzv. klasičnim podžbuknim postupkom koji podrazumijeva dubljenje utora ili rezanje kanala u zidu ili stropu i ugradnju kablova, vodiča, spojnih i razvodnih kutija te njihovo učvršćivanje gipsom. Stvaranje udubljenja i utora obavlja se glodalicom/rezačem kanala koji uredno stvara kanale bez oštećenja okolnog zida ili stropa.

Ugradnja elektroinstalacije obavlja se na novosagrađenim objektima ili prilikom renoviranja, ugradnjom PVC cijevi, tzv. bužira , kablova i vodiča u izdubljene zidove, stropove i podove. Elektroinstalateri evoMajstora posjeduju sve potrebne alate za kvalitetno obavljanje poslova koji će na najbolji način obaviti dubljenje zidova i stropova uz minimiziranje oštećenja.

Ugradnja elektroinstalacije PVC cijevima (bužir), tzv. Tičino sistemom
Bužiri za elektroinstalaciju-Ticino sistem

Ugradnja elektroinstalacije kroz PVC cijevi koje su ugrađene u objekt u početnoj fazi njegove izgradnje je jedan od najraširenijih postupaka kod izvođenja elektroinstalaterskih radova. Ugradba PVC cijevi tzv. bužira prije betoniranja u šalovane nosive konstrukcije kao što su betonske ploče i zidovi, nekad se radilo samo u višestambenim i industrijskim objektima. Doprinos popularnosti ovakvoj izvedbi ugradnji elektroinstalacija je doprinijela njegova ekonomičnost u vremenu izvedbe tako i u estetskom pogledu. Zahvaljujući ovim prednostima izvedbe, ovakav sistem ugradnje je postao uobičajen i kod manjih objekata kao što su obiteljske kuće i manje stambene jedinice.

Ovim pristupom oštećivanje zidova ili stropova i njihovo dubljenje je dovedeno na minimum što u konačnici znači manje krpanja. Za ovakav vid ugradnje instalacije, investitor se mora u početnoj fazi projekta odlučiti za izvođača elektroinstalacija koji će biti u toku s fazama gradnje kao što su radnje prije betoniranja kada se mora obaviti polaganje PVC cijevi za instalaciju, razvodne i spojne kutije. Ovakvim pristupom se izbjegavaju naknadna štemanja i lupanja.

Električar - elektroinstalacije

Pametno planirajte svoje instalacije. Prilikom postavljanja  PVC cijevi tzv. bužira, treba obratiti pažnju na sve potrošače jake i slabe struje te ostaviti mogućnost naknadnog provlačenja kablova u budućnosti za neko novo trošilo. Tako se eliminiraju naknadna postavljanja kablova po objektu na neprilagođen način, pogotovo kad se u budućnosti budu javljali novi zahtjevi i potrebe kao što su nadogradnja za pametnu kuću i ostala mjesta za potrošnju. 

Ugradnja elektroinstalacije

Dimenzije PVC cijevi moraju biti usklađene po pravilima koje zahtijevaju određena trošila i njihova opterećenja. Montaža se mora obavljati na stručan način izbjegavajući pregibe i stvaranje kutova koji bi poslije mogli napraviti poteškoće prilikom provlačenja kablova kroz njih. Dobro treba pozicionirati i prolazne kutije. EvoMajstor i njegovi elektroinstalateri svojim iskustvom i znanjem omogućuju sigurnu i kvalitetnu ugradnju elektroinstalacija prema svim zahtjevima investitora.

Nadžbukna ugradnja električnih instalacija
Nadžbukna ugradnja instalacija

Elektroinstalateri evoMajstora izvode sve poslove vezane uz ugradnju nadžbukne instalacije. Nadžbukne instalacije se u globalu izvode na brži i lakši način, ali također imaju i neke svoje nedostatke. Troškovi ugradnje nadžbuknih instalacija su veći nego kod podžbuknih i nisu baš upotrebljive u stambenim prostorima prvenstveno iz estetskih razloga. Nadžbukna instalacija se najčešće izvodi u industriji, radionicama i ostalim proizvodnim djelatnostima.

Nadžbukna instalacija se izvodi tako da se instalacijski vodovi učvršćuju na zid ili strop pomoću adekvatnih obujmica tako da budu utiplane ili lijepljene. Udaljenost vodova od zida mora biti minimalno pet milimetara. Obujmice se montiraju na razmaku od 25 cm u horizontali i 40 cm u vertikali. Od razvodne kutije maksimalna udaljenost obujmice je deset centimetara. Do visine od poda do dva metra vodovi moraju biti zaštićeni od mogućih mehaničkih oštećenja tako što se vodovi uvlače u plastične ili metalne cijevi. Ako metalne cijevi za zaštitu vodova nemaju izolacijski sloj, one moraju biti uzemljene. Mjesta za trošila se postavljaju s istim pravilima kao i kod podžbukne ugradnje elektroinstalacija

Ugradnja instalacije unutar zidova suhomontažnih zidnih sistema
Ugradnja instalacije u suhomontažne zidove

Ugradnja električne instalacije unutar zidova suhomontažnih zidnih sistema ima puno prednosti. Nije potrebno dubiti ni glodati kanale po zidovima. Također  nije potrebno tzv. štemanje za ugradnju elektroinstalacijskih kablova, budući da se svi kablovi polažu za vrijeme izgradnje u međuprostor zida ili stropa gdje ostaju neprimjetni.

Suhomontažni sistem zidne obloge omogućava izvedbu elektroinstalacijskih radova u vidu provlačenja kablova u međuprostoru do nosivog zida. Nosivi zid radi ugradnje elektroinstalacijskih vodova zbog toga ne treba udubljivati čime se sprječava nastanak prašine i otpada. Naknadna ugradnja instalacija je mnogo lakša i jednostavnija jer se strop može otvoriti samo djelomično te je njegova sanacija puno brža i jednostavnija

Gromobranska instalacija
Gromobranska instalacija.

Elektroinstalateri evoMajstora posjeduju znanje i stručnost za ugradnju gromobranske instalacije. Gromobranska instalacija je projektirana tako da metalne trake ili šipke na krovu preuzimaju električna pražnjenja munja. Na krovu je potrebno postaviti krovnu gromobransku mrežu. Gromobranske trake ili šipke postavljaju se 10 cm iznad krova u okomitom položaju, to jest da plosnati dio trake gleda na lijevu ili desnu stranu. Traka ili šipka na zidu koja vodi od krova do zemlje može biti ugrađena ispod fasade ili iznad fasade. Ako je traka ili šipka montirana iznad fasade, izlaz iz tla mora biti izoliran bitumenom i zaštićen metalnim štitnikom u obliku l profila visine 160 cm. Na gromobransku instalaciju se spajaju sve metalne površine veće od 2m2 kao što su metalne cijevi za oluke, ventilacije, ograde i ostalo.

Telefonske, portafonske, antenske i računalno mrežne instalacije
Instalacija za tv, internet, telefon.

Portafonska instalacija se ugrađuje da bi se uspostavila govorna i vizualna komunikacija između osobe na ulazu u kuću i stanara u njoj. Portafon ima funkciju kućnog zvona, također ima i mogućnost korištenja električne brave što znači da se preko njih mogu otvoriti ulazna vrata pritiskom na gumb. Položaj unutarnje jedinice je uobičajeno pored ulaznih vrata ako nije drugačije specificirano.

Telefonske i računalne instalacije su standard u svim stambenim i poslovnim prostorima. Instalaciju je najbolje predvidjeti u samom početku gradnje, uobičajeno se postavljaju PVC cijevi podžbukno, kroz koje se kasnije provlači instalacija. Tako se izbjegavaju naknadne improvizacije u vidu raznih kanalica koje narušavaju estetski izgled prostora.

Električar – elektroinstalacije

TV instalacije i antenski sistemi također se predviđaju u samom početku gradnje. Ako stan ima više prostorija ili je u pitanju kuća, bilo bi dobro u svaku prostoriju dovesti sve ove instalacije. Tako se izbjegavaju kasniji naknadni radovi. Razvod antenske instalacije provodi se paralelno s telefonskom i računalnom instalacijom tako da priključci u prostorima uobičajeno stoje jedan pored drugoga ako nije drugačije specificirano. Razvod tv signala može imati više razvoda kao što je od zajedničkog antenskog uređaja, razvoda od kabelske televizije i razvod od satelitskog prijema. Svi ovi razvodi se provode kroz PVC cijevi tzv. bužire koji se ugrađuju u samom početku gradnje.

Profesionalnom uslugom elektroinstalaterskih radova našim klijentima pružamo kvalitetna rješenja za razne električarske poslove u stambenim i poslovnim objektima na transparentan i prihvatljiv način
Eektričar

Električar – elektroinstalacije | evoMajstor nudi profesionalnu uslugu elektroinstalaterskih radova u stambeno/poslovnim objektima.

Električar -elektroinstalacije